Hayvanlarda DDT Kullanmayın!

Bit-Pire-Mücadelesi
Bit

                                Büyükbaş ve özellikle küçükbaş yetiştiricileri; hayvanların üzerinde yaşayan bit, pire, kene ve uyuz tedavisinde başarı elde edememektedir. Bunda yetiştiricinin aldığı ilacı doğru bir şekilde kullanmamasının ve sadece hayvana yönelik bir tedavi metodu geliştirmesinin kuşkusuz payı çok büyüktür. Hal böyle olunca da babadan gördükleri usul ne ise ona yönelmekte ve tek kurtuluş metodunun ise DDT kullanmaktan geçeceğini düşünmektedirler.

Öncelikle şunu belirtelim: DDT hayvanlarda kullanılmaz. Yasaktır. Kısa süreli fayda sağladığı görülse de hayvanın etini tüketen insanları KANSER edeceğinizi unutmayın..

DDT Hakkında Kısa Bir Bilgi
Klorlu hidrokarbonlar sınıfındadır. Temas ettiği bit ve pirenin Merkezi Sinir Sistemini FELÇ eder. İnsan ve hayvan vücuduna temas eder ise özellikle yağ dokuda birikim yapar. Kanserojen etkisi vardır. Ve bu yüzden sadece Türkiye’de değil bir çok ülkede kullanımı yasaklanmıştır.

Hayvandaki Dış Parazitleri Nasıl Temizleyebilirim?
Öncelikle şunu belirtelim. Hayvanda kene varsa ona uyuz tedavisi yapılmaz.. Her hastalık kendi sınıfında tedavi edilir. Bunun içinde banyo, püskürtme,dökme, fumigasyon yöntemlerini kullanabileceğiniz ilaçlar üretilmektedir.(Daha detaylı bilgi almak isterseniz mesaj bırakınız)

Ahır Ya Da Ağılı Temizlemek Dış Paraziter Mücadelede Önemli Midir?
Kesinlikle önemlidir. Özellikle pire mücadelesinde ahır hijyeni önemli bir yer işgal eder.Bunun içinde püskürtme ya da dumanlama yöntemlerini kullanabilirsiniz..

Veteriner Hekimi Abdullah SIRIŞ

Hayvanlarda DDT Kullanmayın!’ için 2 yanıt

  1. Melike hanım, yukarıdaki yazımızda ddt'nin yasak olduğunu vurguladık. Lütfen okuyun.. Ve sadece büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda kullanılmayacağını düşünmeyiniz. Kedi ve köpeklerde de kullanılmaz.

Yorum bırakın